Aprendere skolor förvärvar VTU

Publicerat den 31 mars 2011

Värmdö tekniska utbildningar AB (VTU) säljer sina båda skolor Värmdö Tekniska Gymnasium respektive Motorsportgymnasiet i Anderstorp till Aprendere Skolor. Sedan en tid har diskussioner förts och nu är alltså affären klar. Ägarbytet påverkar inte verksamheten utan den kommer att drivas vidare med samma inriktning som idag.

Aprendere skolor består idag av 5 skolor, 3 grundskolor och 2 gymnasiesärskolor, samtliga med tydlig inriktning på elever med behov av mindre klasser och bra lärarstöd. För Aprendere innebär förvärvet av VTU ett viktigt strategiskt steg som på ett naturligt sätt kompletterar övrig verksamhet.
-Vi vill gärna arbeta med skolor som har en tydlig profil och målbild. Yrkesorienterad utbildning har en viktig roll i det framtida samhället. I viss utsträckning kommer vi nu kunna erbjuda egna elever ytterligare möjligheter samtidigt som vi når nya grupper, säger Lars Tunberg delägare i Aprendere.
-Värmdö Tekniska Gymnasium och Anderstorp Motorsportgymnasium är två skolor med mycket bra rykte och gedigen verksamhet, inte minst mycket bra lärare och ledning, säger Lars Tunberg vidare.
-Vi är mycket glada över att ha funnit en bra lösning för våra skolor, säger Kari Lehtimäki tidigare ägare. Vi kommer även i framtiden att samarbeta bl a omkring motorbanan i Anderstorp tillägger Eva Wickman, kollega och tidigare medägare med Kari, och det känns bra.

Värmdö Tekniska Gymnasium och Anderstorp Motorsportgymnasium kommer nu att ingå i Aprenderegruppen. Verksamheterna kommer liksom Aprendere skolors övriga skolor att ha en självständig ställning men kunna dra nytta av den större organisationen samt nätverk inom samhälle, näringsliv och arbetsmarknad.

Frågor besvaras utav:
Lars Tunberg, Aprendere skolor
0739-88 99 04
lars.tunberg@aprendereskolor.se

Carl Tunberg, Aprendere skolor
08-505 23 437
carl.tunberg@aprendereskolor.se