Aprendere har överklagat Förvaltningsrätten i Stockholms dom till Kammarrätten i Stockholm

Förvaltningsrätten i Stockholm meddelade den 24 september 2024 avslag på Aprendere Skolor AB:s (publ) (“Aprendere” eller “Bolaget“) dotterbolags överklaganden av Skolinspektionens beslut om avslag på ansökningar om utvidgning respektive fortsättning av utbildningserbjudande för tre av Bolagets skolor. Aprendere har idag den 14 oktober 2024 överklagat förvaltningsrättens dom till Kammarrätten i Stockholm och yrkat att förvaltningsrättens dom och de överklagade besluten ska upphävas samt att målet ska återförvisas till Skolinspektionen för vidare handläggning.

Aprendere delar inte förvaltningsrättens bedömning och anser, som tidigare meddelats, att grunderna för Skolinspektionens beslut är felaktiga. Bolaget har dessutom vidtagit åtgärder som gör att grunderna för Skolinspektionens beslut har förändrats. Det finns därför enligt Aprendere goda skäl för att upphäva Skolinspektionens beslut och återförvisa ärendet till Skolinspektionen för fortsatt handläggning av ansökningarna i de delar som ännu inte har prövats.

Aprenderes dotterbolag har i överklagandet som lämnats in idag begärt anstånd till den 29 oktober 2024 för att utveckla grunderna för överklagandet och utveckla sin talan i kammarrätten, samt anföra skäl för prövningstillstånd. Om kammarrätten inte ger prövningstillstånd kommer förvaltningsrättens dom att stå fast. Bolaget har för närvarande ingen uppfattning om när kammarrätten kommer att meddela beslut i frågan om prövningstillstånd.

Tyvärr har förvaltningsrätten inte tagit hänsyn till de invändningar som vi framfört, säger Claudia Lindström, vd på Aprendere. Vi anser att förvaltningsrättens dom är felaktig och ser därför inte att vi har något annat val än att driva frågan vidare i högre instans i syfte att få vår sak prövad ordentligt.

Rulla till toppen