Information gällande noteringen och aktien finns under Investor Relations


Medverkan i Hållbara Företag

Publicerat den 10 oktober 2023

Idag medverkar vi i SvD:s Hållbara Företag – Tema Skola & Utbildning i ett betalt samarbete med Human Performance. Läs artikeln här.

Magitaskolan flyttar till nya lokaler på Stora Sköndal

Publicerat den 22 augusti 2023

Under sommaren har det varit full aktivitet på Magitaskolan. Skolan har nämligen flyttat från lokalerna i Gröndal och ligger nu i natursköna omgivningar vid Stora Sköndal. Den 21 augusti var vi där på invigning och den 22 augusti börjar eleverna som vi tror och hoppas kommer trivas bra i sina nya klassrum och övriga lokaler.

Läsårs-kickoff 2023/24

Publicerat den 16 augusti 2023

Förra veckan sparkade vi igång det nya läsåret med en otroligt lyckad kick-off på Högberga Gård! Tack till alla deltagare som bidrog till den positiva Aprendere-andan. Nu kör vi igång med ny energi!

Aprendere förvärvar Lunds Fordonstekniska Gymnasium samt Nyköping Strand Utbildningscentrum

Publicerat den 19 april 2023

I måndags förvärvades Lunds Fordonstekniska Gymnasium (LFTG) och i tisdags förvärvades Nyköping Strand Utbildningscentrum (NSU). Förvärven förväntas slutföras den 2 respektive 3 maj 2023.

LFTG har utbildat fordonstekniker sedan 2003 och har drivits som ett familjeföretag med ett stort hjärta och engagemang för eleverna allt sedan starten. Skolan har ett mycket gott rykte och nära samarbeten med verkstäder och generalagenter för att säkra bra praktikplatser och arbetstillfällen. Utbildningen ger även högskolebehörighet.

NSU är liten och trivsam med ca 150 elever och undervisningen leds av kunnig personal med gedigen erfarenhet av branschen, sitt ämnesområde och med pedagogisk kompetens. Skolan har öppen verksamhet i sina undervisningslokaler i form av lunch och à la carteservering där eleverna får pröva sina kunskaper ”på riktigt” i en levande restaurangmiljö. Skolan arbetar med ett internationellt perspektiv i syfte att öka elevernas interkulturella, professionella och språkliga kompetens, men också för att utvecklas på ett personligt plan och växa som människa. Utbildningen ger även högskolebehörighet.

Nätverksträff för Elevhälsan

Publicerat den 10 februari 2023

Igår samlades alla professioner inom Elevhälsan på Elite Hotell Plaza för en givande EHT-dag. Dagen bestod till stor del av grupparbeten där fem olika fallstudier diskuterades. Fallen var verklighetsbaserade men anonyma och skickades in från respektive skola. Det blev en mycket lyckad dag med intressanta tankar och resonemang kring de olika fallstudierna som diskuterades både ur ett åtgärdande, hälsofrämjande och förebyggande perspektiv. Stort tack till alla som deltog och bidrog till en trevlig dag!

Aprendere förvärvar Proffsgymnasiet Örebro

Publicerat den 19 december 2022

Aprendere Skolor AB (publ) (”Aprendere” eller ”Bolaget”) har i dag ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Proffsgymnasiet Örebro AB (“Proffsgymnasiet”). Förvärvet förväntas slutföras den 1 februari 2023. Proffsgymnasiet är ett fristående yrkesgymnasium som utbildar elever inom Fordons- och transportprogrammet med inriktningarna lastbilsmekaniker, maskinmekaniker, bilplåtslagare och billackerare, samt svetsare inom Industritekniska programmet.

Aprendere driver sedan tidigare 14 verksamheter inom grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola och har en uttalad ambition att växa såväl genom förvärv som genom att starta egna skolor. Genom förvärvet ökar antalet verksamheter i Bolaget till 15, vilket är i linje med Aprenderes tillväxtstrategi att växa genom förvärv.

Förvärvet förväntas slutföras den 1 februari 2023. Under 2021 uppgick omsättningen i Proffsgymnasiet till 18 Mkr med ett resultat om 2,5 Mkr.

Proffsgymnasiet startades 1999 och hette tidigare Fordonsutbildningar och var då Örebros första friskolegymnasium. Sedan 2020 bedrivs verksamheten i nya industrilokaler strax utanför Örebros centrum i industriområdet Berglunda. Proffsgymnasiet har genomfört investeringar i lokalerna som är väl anpassade för verksamheten och ger elever och pedagoger bra förutsättningar att kunna utöva såväl teoretiska som praktiska lektioner.

Proffsgymnasiet är en lagom stor och familjär skola där man ser eleverna och ger dem de bästa förutsättningarna för att vara både kunskapsmässigt och personlighetsmässigt redo för arbetslivet, vilket rimmar väl med Aprenderes vision om att ge varje elev möjlighet att utveckla en trygg identitet under tiden på skolan och genom det förbereda sig inför nästa steg i livet. Proffsgymnasiet har i dag cirka 130 elever och 14 anställda.

– Vi är oerhört glada över möjligheten att komplettera våra andra verksamheter med det välrenommerade och välskötta Proffsgymnasiet. Vi ser att vi kommer uppnå synergier som kommer bli kostnadsbesparande och få möjlighet till gemensamma utvecklingsmöjligheter med våra befintliga yrkesgymnasier med motsvarande Fordonstekniska inriktningar. Att Mathias, som nuvarande ägare av Proffsgymnasiet, väljer att stanna med oss hela det första året säkrar en trygg och bra övergång och vi får tillgång till hans erfarenhet och kompetens säger Aprenderes vd Claudia Lindström.

Jag känner mig väldigt trygg med att Proffsgymnasiet nu blir en del av Aprendere Skolor. Det innebär att verksamheten får goda förutsättningar att fortsätta sin fina utveckling, säger Mathias Pettersson.

Aprendere Skolor presenterar på Stora Aktiedagen Stockholm den 30 november kl. 20:00

Publicerat den 21 november 2022

Aprendere Skolor publicerar årsredovisningen för verksamhetsåret 2021–2022 samt delårsrapporten för Q1 2022 den 25 respektive 28 november. På Stora Aktiedagen presenterar Aprenderes nya vd Claudia Lindström en nulägesbild och framtidsvision av Bolaget med inslag från den ekonomiska redovisningen.

Den 30 november kl. 20:00 medverkar Aprendere Skolor på Aktiespararnas evenemang Stora Aktiedagen Stockholm. Claudia Lindström kommer att presentera Aprendere Skolor och svara på frågor om bolaget.

Passa på att ställa dina frågor till Claudia Lindström genom att skicka ett sms till 079-347 98 45 eller maila till event@aktiespararna.se. Dina frågor kommer att förmedlas av Aktiespararnas moderator i samband med frågestunden efter presentationen. Du kan skicka in dina frågor redan nu eller i samband med presentationen.

Du hittar livesändningen på www.aktiespararna.se/tv/live. Dagen efter publiceras presentationen på www.aktiespararna.se/tv/evenemang.

Fordonselever på VTG fixar militärfordon till Ukraina

Publicerat den 9 november 2022

Fordonseleverna på VTG har just nu fullt upp med att lacka om bilar till militärfordon som sedan ska köras ner till Ukraina. Ett annorlunda uppdrag som är ett samarbete mellan skolan och hjälporganisationen Blågula bilen, som samlar in och levererar fordon till Ukrainska försvaret. Planen är att VTG ska fixa cirka 10 bilar innan årsskiftet.

Arbetet följer inte bara kursplanen. “Eleverna får jobba med mänskliga rättigheter och demokrati på ett väldigt konkret sätt”, säger Malin Wincrantz, rektor på VTG.

Nu är det även klart att eleven Tilly von Reis som jobbat med den första bilen får köra ner den till Ukraina ihop med sin lärare Hasse Wikström och rektor Malin Wincrantz, som även de kommer köra varsin bil.

Vi på Aprendere ser fram emot att följa arbetet med de andra bilarna och sedan färden ner till Ukraina som startar den 1 december.

Läs båda artiklarna på:

https://www.mitti.se/nyheter/eleven-tilly-18-fixar-militarfordon-till-ukraina/repvjz!bvKYR6q2Mj84QKVLWaHA/

https://www.mitti.se/nyheter/rektorn-och-lararen-aker-med-tilly-till-ukraina/repvkd!xMypgm@1vppzUDEoU3srzg/

Aprendere Skolor förvärvar Labanskolan

Publicerat den 1 november 2022

Aprendere Skolor blir idag ägare till Labanskolan i Uppsala med ca 15 elever.

Labanskolan är en fristående särskola för årskurs 1-9 samt 4-årigt gymnasium. Skolan undervisar i alla teoretiska ämnen/ämnesområden, och delar av undervisningen bedrivs enligt Sherborne-metoden. På Labanskolan erbjuds inriktningen kultur, pedagogisk drama och teater.

Inom verksamheten bedrivs även korttidstillsyn, korttidsboende och daglig verksamhet.

Frågor besvaras av:
Claudia Lindström, vd
070-782 08 11
claudia.lindstrom@aprendere.se

Nätverksträff för Elevhälsan

Publicerat den 14 oktober 2022

Igår samlades elevhälsan, rektorer och representanter från huvudkontoret i VTG:s luftiga matsal för att diskutera just elevhälsa. Vi fick bland annat lyssna på en föreläsning av Eva-Lisa Andersson från SPSM (Specialpedagogiska skolmyndigheten) och höra skolpsykolog John Kanekos kommentarer utifrån ett skolpsykologperspektiv. Sedan följde diskussion i professionsgrupper utifrån ett antal frågeställningar.

Nästa EHT-dag blir den 9 februari 2023.