Aprendere förvärvar Lunds Fordonstekniska Gymnasium

Publicerat den 17 april 2023

Aprendere Skolor AB (publ) (”Aprendere” eller ”Bolaget”) har i dag ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Lunds Fordonstekniska Gymnasium AB. Förvärvet förväntas slutföras den 2 maj 2023. Lunds Fordonstekniska Gymnasium är ett fristående yrkesgymnasium som utbildar elever inom Fordons- och transportprogrammet med inriktning mot personbil.

Aprendere driver sedan tidigare 15 verksamheter inom grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola och har en uttalad ambition att växa såväl genom förvärv som genom organisk tillväxt. Genom förvärvet ökar antalet verksamheter i Bolaget till 16, vilket är i linje med Aprenderes tillväxtstrategi att växa genom förvärv.

Köpeskillingen för förvärvet av samtliga aktier i Lunds Fordonstekniska Gymnasium uppgår till 2,5 Mkr och erläggs kontant ur egen kassa. Förvärvet förväntas slutföras den 2 maj 2023. Under 2021 uppgick omsättningen i Lunds Fordonstekniska Gymnasium till 8,5 Mkr med en vinstmarginal på 5%.

Skolan har utbildat fordonstekniker sedan 2003 och har drivits som ett familjeföretag med ett stort hjärta och engagemang för eleverna allt sedan starten. Skolan har ett mycket gott rykte och nära samarbeten med verkstäder och generalagenter för att säkra bra praktikplatser och arbetstillfällen. Utbildningen ger även högskolebehörighet.

– Vi är oerhört glada över möjligheten att komplettera våra verksamheter med Lunds Fordonstekniska Gymnasium och möjligheten att etablera oss även i södra Sverige. Vi ser att vi tillsammans med skolans rektor och personal kommer fortsätta driva skolan i befintlig anda och att vi med all erfarenhet och kompetens i våra befintliga yrkesgymnasier med motsvarande Fordonstekniska inriktningar, kommer kunna utveckla skolan vidare på ett bra sätt, säger Claudia Lindström, vd på Aprendere Skolor.

För mer information, kontakta:

Claudia Lindström, vd Aprendere, 08-400 289 01 eller claudia.lindstrom@aprendere.se

Se även https://lftg.se